Medisch Pedicure behandelingen


Wat doet de Medische pedicure?

De medisch pedicure is gespecialiseerd in risicovoeten. Hieronder vallen niet alleen de diabetische en reumatische voet, maar ook de oudere, verwaarloosde, spastische en verlamde voet. Wij voeren diverse specialistische (be)handelingen uit zoals:
1. screening van de diabetische en reumatische voet.
Bij een screening worden de voeten getest op gevoel, doorbloeding en gewrichtsbewegelijkheid. Er wordt ook gekeken naar drukpunten op de voeten, de pasvorm van de schoenen en er wordt advies gegeven.
De gesteldheid van de voeten wordt op deze manier volledig in kaart gebracht en bijgehouden.
De behandeling en screening van diabetes en reuma patiënten wordt in veel gevallen gedeeltelijk door de zorgverzekeraar vergoed, wanneer u aanvullend verzekerd bent.
2. het plaatsten van nagelbeugels ten behoeve van ingroeiende nagels.
De nagelbeugel tilt de nagelhoeken uit de nagelwallen. Het geeft direct verlichting en voorkomt dat de nagel opnieuw ingroeit.
3. het vervaardingen van ortheses voor drukontlasting bij onder andere likdoorns.
Een orthese is een op maat gemaakt silicone stukje.
4. het vervaardigen van gelnagels bij kapotte of lelijke nagels.
De nagel ziet er weer mooi uit en de eigen nagel kan op een normale manier uitgroeien.

Ook voor een reguliere pedicure behandeling kunt u uiteraard bij ons terecht. Met bijvoorbeeld verdikte, verkleurde, kalk- of schimmelnagels bent u aan het juiste adres.
Wij staan ingeschreven in het Kwaliteits Register voor Pedicures en is aangesloten bij branche organisatie ProVoet.
De behandeling geschiedt op afspraak en verloopt volgens de code van de voetverzorger. Dit is de richtlijn voor pedicures mbt hygiene, arbo en milieu.

Heeft u nog vragen over de behandelingen of wilt u een afspraak maken?

Maak eens een afspraakOosterse en Westerse Reflexzonetherapie


Voetreflexologie


Reflexzonetherapie komt oorspronkelijk uit China. Voetreflexologie is een alternatieve geneeswijze die ervan uit gaat dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met plaatsen op de voeten, de handen,de armen en de oren. De reflexologie deelt de voetzool, afhankelijk van de behandeling voegen sommigen daar ook de handen en de oren aan toe, in zones welke corresponderen met delen in het lichaam zoals het hart en de lever. Reflexologie stelt dat de massage van deze zones een onbelemmerde energiedoorstroming in het hele lichaam herstelt en/of onderhoudt en dat aan de voetzool gevoeld kan worden met welk corresponderend orgaan er iets aan de hand is.
Veel zorgverzekeraars vergoeden deze therapie, heeft u hierover vragen dan kunt u altijd contact met ons opnemen.
Wij zijn aangesloten bij het:
FAGT- Federatie voor Additief Geneeskundig Therapeuten
RBCZ - beroepsbeoefenaren in de complementaire zorg (artsen en therapeuten op Hbo-niveau) certificeert en registreert.
De behandeling
De behandeling bestaat uit het uitvoeren van lichte druk op de ‘belaste’ zones. Daar waar de westerse voetreflex therapeut alleen de voeten masseert, worden bij de Chinese voetreflex ook de onderbenen en knieën gemasseerd. Hierdoor komt er een betere energiedoorstroming op gang waardoor het effect van de massage nog groter is. Door de Westerse en de Chinese voetreflex methodes met elkaar te combineren wordt de behandeling nog completer en effectiever. Oor-, hand– en beenreflexmassage kunnen als extra uitgevoerd worden. Tijdens een ontspannende voetreflex massage komen lichaam en geest volledig tot rust en wordt de energiedoorstroming in het lichaam gestimuleerd. Na afloop voelt men zich ontspannen, fit en vitaal. Een behandelsessie bestaat vnl. uit:
1. Een uitgebreide anamnese, waarin, naast de specifieke klachten, kennis wordt genomen van alle andere klachten die eventueel een invloed kunnen hebben op het onderhouden van de klacht, waarvoor de patiënt in behandeling komt. Nauwkeurige observatie van de patiënt en eventueel een bewegingsonderzoek geven dikwijls nog verduidelijking van het ziekteproces. Ook in de anamnese wordt rekening gehouden met de oosterse principes van de TCG.
2. Palpaties, welke eventueel worden uitgevoerd op het lichaam, maar zeker op de voeten, waarmee de belaste zones worden opgespoord en behandeld.
Toepassing
Het zal duidelijk zijn geworden, dat het indicatiegebied voor behandeling met voetreflexologie bijzonder groot is en toepasbaar bij zowel klachten van het bewegingsapparaat, organische klachten en functionele storingen als psychosomatische klachten.Maak eens een afspraak